do not visit

Sådan laver du en plakat til enhver lejlighed: En trin-for-trin guide

Plakater er overalt omkring os - de reklamerer for produkter, tilføjer personlighed til vores hjem eller formidler vigtig information. Den gode nyhed er, at det at lave en plakat ikke er en hemmelig kunst, der kun er kendt af professionelle designere. I denne digitale tidsalder er det blevet mere tilgængeligt end nogensinde at lave sin egen plakat online.

Hvis du har nogle billeder, du gerne vil vise frem på din væg, er vi her for at hjælpe dig. Vi gennemgår trin for trin, hvordan du laver en plakat med dine egne billeder. Vi lover, at det er nemmere, end det lyder, og at du ikke behøver at have nogen designfærdigheder eller software.

Så lad os smøge ærmerne op og begynde at skabe nogle fantastiske plakater sammen. Uanset om du ønsker at reklamere, informere eller bare dekorere, er vi her for at hjælpe dig med at føre din vision ud i livet.

De vigtigste punkter fra denne artikel:

  • I dag er det nemmere at lave en plakat end nogensinde før, uanset om du har designfærdigheder eller ej.

  • En plakat kan være en god måde at forvandle dine yndlingsbilleder til boligindretning, sprede budskabet om en kommende begivenhed eller formidle akademiske eller forskningsmæssige resultater.

  • Vi guider dig gennem, hvordan du laver en plakat ved hjælp af Optimalprints nemme designredigeringsværktøj.

  • Du vil opdage, hvordan du skaber og bestiller din næste plakat af høj kvalitet på få minutter - uanset hvilken type plakatdesign, du ønsker at skabe.

Hvad er plakater, og hvorfor skal du bruge dem?

what are posters

Håndtegnede plakater er et af historiens ældste reklamemidler og går flere hundrede år tilbage. I det 15. århundrede førte William Caxton plakaten ind i en ny æra, da han introducerede den første trykpresse i Storbritannien.

Men det var først i midten af det 19. århundrede, at den franske kunstner Jules Chéret førte plakatdesignet ind i en ny æra ved at introducere verdens første farvelitografiske plakater. Mens teknologien siden Chérets tid har ført til masser af andre reklamemetoder, er plakaten forblevet lige så populær.

I dag er der mange forskellige grunde til at trykke en plakat, hvad enten det er til personlig eller professionel brug. Specialfremstillede plakater, der fås i en lang række størrelser og materialer, er en vidunderlig måde at forvandle dine yndlingsbilleder til vægkunst på.

Når du laver din egen plakat med en tjeneste som Optimalprint, kan du vælge mellem plakater, der kan hænges op, indrammede plakater og meget mere. Og så er der selvfølgelig den professionelle plakat, som kan være alt fra en forretningsplakat til en konferenceplakat, der er designet til at formidle vigtig information.

Eller du kan lave en eventplakat for at reklamere for alt fra en koncert til et ejendomssalg. I modsætning til billboards eller tv-reklamer er plakater en billig måde at fange læserens opmærksomhed på og formidle vigtig information på.

Uanset hvilken type plakatdesign du vælger, har Optimalprints nemme drag and drop redigeringsværktøj alt, hvad du behøver for at bringe det til live. Lad os dykke ned i det og komme i gang.

Trin-for-trin-guide til at lave personaliserede plakater

Hos Optimalprint kan du være sikker på, at alle vores plakater er trykt på det samme premium papir, som professionelle designere bruger. Men det bedste er, at vores redigeringsværktøj til plakater har nemme funktioner, der gør det nemt at komme i gang med at skabe dit plakatdesign med det samme.

Nedenfor gennemgår vi trin for trin, hvordan du laver en plakat med Optimalprints online redigeringsværktøj til plakater. Uanset om du starter fra bunden eller bruger en af vores mange tilgængelige skabeloner, hjælper vi dig med at skabe en personaliseret plakat, der skiller sig ud.

1. Identificer formålet med din plakat

Før du går i gang med at designe din plakat, skal du lige sætte dig ned og overveje, hvad det er, du vil opnå med din plakat. Hvis du planlægger at lave en plakat med minder eller dekorationsplakat med dine egne fotos, vil dette trin sandsynligvis være meget lettere, og du springe videre ned til det næste trin!

Men hvis du laver en virksomheds- eller eventplakat, er der et par ting, du skal overveje. Stil dig selv spørgsmål som f.eks:

  • Hvad er formålet med din plakat?

  • Hvad er de vigtigste oplysninger, som plakatdesignet skal formidle?

  • Hvem er målgruppen?

  • Hvor skal plakaten hænges op?

  • Har du planer om at trykke en plakat, der kun indeholder tekst?

  • Eller vil du indarbejde stockbilleder eller designelementer i dine plakatdesign?

På dette tidspunkt er der ingen grund til at blive utrolig specifik omkring indholdet af din plakat. I første omgang handler det mere om at sikre, at du samler alle de nøgleelementer, du vil have med i dit plakatdesign.

2. Vælg den rigtige plakatstørrelse og orientering

poster sizes

Nu, hvor du har fået en bedre idé om dine designelementer, kan du gå over til Optimalprints plakatside. Det er her, du begynder plakatdesignprocessen ved at vælge mellem flere formater og plakatstørrelser.

I højre side af skærmen skal du klikke på rullemenuen for at vælge, om du vil printe din plakat i landskab (stående), portræt (liggende) eller i en kvadratisk form. Er du ikke sikker på, hvad du skal vælge?

De fleste plakater til oplysende eller professionel brug foretrækker portræt (længere end bredere). Men hvis du planlægger at lave et plakatdesign til personlig eller akademisk brug, vil du generelt nyde en smule mere kreativ frihed.

Når du har valgt den ønskede retning, kan du gå videre til størrelsesmenuen, hvor du kan vælge mellem en lang række størrelser, fra 13 x 18 cm til 70 x 100 cm.

At vælge den rigtige størrelse til din plakat er afgørende, da det påvirker synligheden og den samlede effekt af dit design. Et vigtigt aspekt ved at vælge den rigtige størrelse er at overveje det tilsigtede formål og ophængningsstedet. Du skal afgøre, om plakaten skal hænges op på en væg, vises på en opslagstavle eller deles ud til forbipasserende. Valget af størrelse kan variere afhængigt af formålet. For eksempel skal en plakat til en opslagstavle måske være mindre end en til en væg, mens en plakat der skal deles ud, skal ligge godt i hånden og være let at transportere.

Derudover bør du tænke over den tilgængelige plads og begrænsningerne i udstillingsområdet. Er det en stor væg i et rummeligt lokale eller en lille, overfyldt opslagstavle? Hvis du forstår disse faktorer, kan du vælge den bedst mulige størrelse til din plakat og sikre, at den er egnet til formålet og kan vises effektivt i det udpegede område. Husk altid, at den rigtige størrelse kan øge din plakats tiltrækningskraft og maksimere dens effekt, så den opnår det ønskede resultat.

Hvis du vil have en ramme med til din plakat, skal du blot scrolle ned og vælge det ønskede rammemateriale i den næste menu på siden - hvis ikke, skal du vælge "ingen". Hvis du laver et kvadratisk plakatdesign, har du også mulighed for at vælge mellem flere typer plakatlister i træ. Når du har foretaget dine valg, skal du klikke på knappen "Tilpas" for at begynde at udvikle dit plakatdesign.

3. Vælg et plakatlayout eller en skabelon

Når du har klikket på knappen "Tilpas", befinder du dig i Optimalprints redigeringsværktøj til plakatdesign. Hvis du planlægger at trykke en plakat kun med billeder, skal du følge disse enkle instruktioner for at bruge vores nemme træk-og-slip-værktøj til plakatdesign.

I venstre side af din skærm finder du tre forskellige faner:

  • Files

Det er her, du kan tilføje billeder og andre grafiske designelementer, du ønsker at bruge. Du skal blot klikke på ikonet og uploade dine elementer fra din enhed, Google Fotos, Facebook, Instagram eller Dropbox.

Sørg for at bruge premium-billeder i høj opløsning med en DPI på mindst 300. Hubspot tilbyder en liste over gode ressourcer, der kan hjælpe dig med at ændre størrelsen på en billedfil uden at miste kvalitet.

  • Layouts

Under fanen Layouts kan du vælge mellem en af vores mange skabeloner. Når hver skabelon vises på skærmen, skal du trække og slippe dine uploadede billeder ind i de sektioner, du vælger.

Vil du tilføje billeder eller elementer, du endnu ikke har uploadet? Klik på +-ikonerne i hver sektion for at uploade yderligere valg.

  • Formats

Hvis du ombestemmer dig med hensyn til plakatstørrelse, retning eller ramme, skal du klikke på ikonet for formater. Vælg den nye mulighed, du ønsker, og dit plakatdesign vil automatisk blive justeret i overensstemmelse hermed.

Når du arrangerer dine designelementer i skabelonen, kan du redigere hvert afsnit ved at klikke på billedet og vælge "done" i topmenuen. Flere redigeringsmuligheder vises, herunder muligheden for at beskære, vende, skalere eller justere hvert billede.

Når du er færdig med at designe din plakat, lægger du den i indkøbskurven, og så er du færdig! Fortsæt til kassen for at få hurtig og pålidelig forsendelse på alle ordrer.

4. Skab plakater ud fra klassiske kunstværker

Vil du udsmykke dine vægge med smukke kunstværker uden at bruge en formue? Sørg for at se vores Studio Selection vægkunst.

Der finder du en kollektion af kunst og fotografier, der er kurateret af eksperter, som hver især kan trykkes som en førsteklasses papirplakat eller lærred i høj kvalitet. Vælg mellem værker af berømte kunstnere, lige fra Monet til Balazs Solti.

Eller søg efter den perfekte plakat til dine behov efter kategori. Fra fotografi og abstrakt kunst til inspirerende citater og børneindretning - du finder det perfekte plakatdesign til alle.

Vælg den rigtige plakatstørrelse til dit rum, og gør plakaten perfekt med en række rammer, du kan vælge imelleme. Uanset om du vil opgradere dit rum eller leder efter en enestående gave, vil vores Studio Selection plakatkollektion ikke skuffe dig.

5. Gem og køb din plakat

Hvis du har brugt din kreativitet til at designe en fotoplakat eller en af vores karakteristiske fødselsplakater ved hjælp af Optimalprints brugervenlige designredigeringsværktøj, er det sidste trin en leg. Du skal blot gemme dit færdige mesterværk i din kurv, og så er du klar! Dit design er nu klar til at blive forvandlet til en fysisk plakat, der kan pryde væggen i dit hjem eller deles med andre.

Hos Optimalprint er vores forpligtelse til effektivitet, hastighed og bæredygtighed urokkelig. Vi har etableret samarbejder med et omfattende netværk af lokale trykkerier for at sikre, at dine plakater når frem til dig hurtigt og pålideligt. Denne tilgang reducerer ikke kun leveringstiden, men minimerer også vores CO2-fodaftryk, hvilket gør processen mere miljøvenlig.

Først og fremmest er kundetilfredshed kernen i alt, hvad vi gør. Derfor er alle vores produkter bakket op af en 100% tilfredshedsgaranti. Det betyder, at hvis du støder på problemer eller er utilfreds med det endelige produkt af en eller anden grund, opfordrer vi dig til at kontakte os. Vores dedikerede kundeserviceteam vil med glæde hjælpe dig med at løse eventuelle problemer og sikre, at din oplevelse med Optimalprint er så positiv som muligt.

Design og tryk fantastiske plakater med Optimalprint

print custom posters

Uanset om du ønsker at skabe en detaljeret plakat for at præsentere dine idéer på en overbevisende måde eller forvandle kære minder til varig vægdekoration, forenkler Optimalprint hele processen. Med vores intuitive designredigeringsværktøj og et væld af skabelonmuligheder kan du uden besvær skræddersy det perfekte fotoplakatdesign, der afspejler din personlige stil og dit budskab.

Måske har du allerede et forudbestemt design i tankerne? I sådanne tilfælde giver Optimalprint dig mulighed for at trykke din færdigdesignede plakat på vores miljøvenlige papir af høj kvalitet, hvilket sikrer, at slutproduktet ikke kun er visuelt tiltalende, men også er bæredygtigt produceret.

Vi lever i en mobil æra og forstår, hvor vigtigt det er at kunne skabe på farten. Derfor tilbyder vi Optimalprint-appen.Med et par tryk på din smartphone kan du lave en engagerende plakat hvor som helst og når som helst, så du får bekvemmelighed lige ved hånden.

Hos Optimalprint er det vores mål at give dig de værktøjer, du har brug for til at føre din vision ud i livet. Vores store arkiv indeholder tusindvis af skabeloner, størrelser og design, som sikrer, at du aldrig mangler inspiration eller valgmuligheder. Uanset hvad dine plakatkrav er, er vi sikre på, at du vil finde noget, der passer perfekt.

Så hvorfor vente? Besøg vores side om plakatdesign i dag, og begynd at skabe din plakat og tag på en kreativ rejse, der er lige så tilfredsstillende som slutresultatet. Hos Optimalprint glæder vi os til at være en del af processen med at skabe din plakat, fra idé til færdiggørelse.