do not visit

Sådan skriver du et takkekort: 10 tips og eksempler

Teknologien gør det bestemt lettere at kommunikere med vores kære, men at sende et personligt takkekort går aldrig af mode!

Uanset om du modtager en generøs gave fra én, du holder af, til en særlig begivenhed i dit liv, eller om du vil sende et simpelt takkekort til én, der har været der for dig, er et håndskrevet brev en betænksom og mindeværdig måde at få en person til at føle sig værdsat på.

Hvis det ikke er din spidskompetence at skrive takkebreve, er du ikke alene. Mange har svært ved at finde ud af hvad de skal skrive, fordi de ikke ved, hvad de skal skrive i et takkebrev, men du er heldig!

I dette blogindlæg giver vi dig nogle nyttige, kreative idéer og tips, der kan hjælpe dig i gang og gøre hele skriveoplevelsen lettere. Vi deler også nogle eksempler på forskellige situationer, begivenheder og typer af takkekort, du kan sende.

Her kan du læse, hvordan du skriver et takkekort, som dine kære vil sætte pris på!

Vigtige punkter fra denne artikel:

  • Teksten til dit takkekort er helt op til dig. Men det kan være en god idé at tænke på modtageren, de gaver, du har fået, anledningen, og hvordan du har tænkt dig at bruge gaven. Disse faktorer kan inspirere dig til, hvad du skriver i dit takkekort.

  • Overvej, hvad du vil sige i et takkekort, og hvordan det vil få modtageren til at føles. Anerkend personens betænksomhed og generøsitet, og hvor taknemmelig du er.

  • Takkebreve og noter kan personliggøres med fotos, tekst, skabeloner, baggrunde og meget mere på Optimalprint.

  • Fra takkekort til bryllup til enkle kort, der takker nogen for at bruge tid sammen med dig, enhver grund til at skrive et takkekort er en god grund.

10 tips til, hvordan du skriver et takkekort

thank you card messages

Et oprigtigt takkekort er en enkel måde at vise taknemmelighed over for nogen i dit liv på. Der er mange begivenheder og grunde til at sende et takkekort; en baby shower, bryllupsgave, barnedåb, eksamen eller et hurtigt takkekort for fødselsdagspenge. Uanset hvad anledningen er, vil alle sætte pris på et takkekort, hvor du siger tak på en personlig måde.

Udtryk taknemmelighed for folks betænksomhed og venlighed på en meningsfuld måde med følgende ti tips og eksempler på beskeder. Her er vores komplette guide til at skrive det perfekte takkekort.

1. Tænk over dit forhold til modtageren

Før du begynder at skrive, så brug et øjeblik på at tænke over dit forhold til den person, der skal modtage kortet. Hvis det er en nær ven eller et familiemedlem, kan du bruge mere personlige ord og du vil måske synes at det er lettere at udtrykke taknemmelighed. Hvis det er en fjern slægtning, kolleger eller bekendte, vil du sandsynligvis bruge mere formelle vendinger og være mere selektiv i dit ordvalg.

2. Vælg en tilpasset takkehilsen

Styrken ved et håndskrevet takkekort kan ikke benægtes, men hvorfor ikke tage det et skridt videre med personaliserede kort fra Optimalprint? Tilføj dit eget personlige præg med et foto eller et citat, og vælg mellem elegante layouts og kortskabeloner, der passer til din personlighed. Du kan vælge mellem enkle, minimalistiske temaer eller vælge en farverig og sjov stemning med lyse farver og mønstre. Det er nemt at udtrykke din taknemmelighed gennem en sød besked med personaliserede takkekort, og Optimalprint tilbyder fantastiske muligheder for tilpasning, der får processen til at føles endnu mere personlig.

3. Hold det kort og præcist

short thank you card message

Det kan være let at tænke for meget over ordlyden af dine takkekort, men vi opfordrer dig til at holde dem korte og søde. Det er en god idé at følge etiketten for takkekort. Men du kan stadig udtrykke din påskønnelse med et simpelt "mange tak" og et par andre linjer af tekst. Uanset om personen gav et generøst bidrag til jeres bryllupsrejse, deltog i dit barns første fødselsdagsfest eller sendte dig blomster og et fødselsdagskort, behøver en betænksom besked ikke at være en roman for at blive værdsat. Send din kærlighed og taknemmelighed, og sig farvel til dem!

4. Vær oprigtig og vær præcis

Forsøg ikke at bruge sprog eller sætninger, som du aldrig ville bruge i det virkelige liv. En takkebesked skal lyde optimistisk, oprigtig og præcis.

Selvom det er bedre at sende et kort sent end slet ikke at sende et kort, anbefaler etiketten for takkekort, at sende kort til hver kortmodtager inden for en uge efter begivenheden. Denne tidsramme viser, at du prioriterer at skrive takkekort, så alle, der deltog i din begivenhed, føler sig værdsat.

Der er selvfølgelig undtagelser fra denne regel. For eksempel opfordres man typisk til at sende takkekort inden for en måned efter bryllupsdatoen. Alligevel sender mange par deres inden for de første tre måneder på grund af bryllupsrejsen og andre begivenheder efter deres store dag.

5. Åbn dit kort med en hilsen

Begynd din takkehilsen med en venlig hilsen. Mange bruger "Kære" eller "Hej" med kortmodtagerens navn efter hilsenen. Når du skriver takkekort, kan du vælge at prøve forskellige hilsner for at se, hvad du kan lide, og hvad der føles mest autentisk.

6. Skriv et stærkt takkekort

Efter hilsenen skal du springe direkte til at sige tak! Giv udtryk for, at du er evigt taknemmelig for det, de har givet dig. Uanset om det var en generøs bryllupsgave eller en betænksom eksamensgave, fortjener det at fejre vigtige livsbegivenheder og skabe minder med sine kære bestemt anerkendelse. Gå lige til sagen med dine takkekort for at sikre, at modtageren føler din oprigtighed.

7. Tilføj specifikke detaljer til dit takkekort

At inkludere personlige detaljer i hvert takkekort vil få modtageren til at føle sig værdsat, i stedet for at føle, at de modtager et generisk masseproduceret takkekort. Brug detaljer i hver formulering, der er unik for personen, fra at beskrive din kærlighed til den specifikke gave, de sendte, til et minde om et øjeblik, I havde sammen ved begivenheden. At nævne disse grunde til takkekortet vil give det et personligt præg, som kun du kan give.

8. Skriv en fremadrettet erklæring

Forklar i detaljer, hvordan du vil bruge gaven, og hvordan den påvirker din fremtid. Lad os sige, at du modtog en bryllupsgave i form af et generøst gavekort, som du planlægger at bruge til nye tallerkener eller andre ting til dit hjem. Del disse detaljer med personen, der gav dig gaven, så de kan forestille sig, at du bruger deres gave på en unik og nyttig måde.

9. Gentag din tak

Der kan ikke være for mange udtryk for taknemmelighed i takkebreve! Når du har lavet en fremadrettet erklæring om, hvordan du vil bruge gaven, kan du tilføje til din påskønnelse af deres generøsitet med et sidste "mange tak", bare for at gentage din taknemmelighed.

10. Slut af med dine hilsner

Før du underskriver kortet, så ønsk modtageren alt godt, og nævn eventuelle planer om at se dem i fremtiden. Hvis det er et formelt takkebrev, så brug en professionel afslutning som "De bedste ønsker" eller "Med venlig hilsen". På den anden side, hvis du sender takkekort til bryllupper, kan de være mere personlige og varme. Prøv "Sender varme tanker," "Mange tak," eller "Med taknemmelige hilsner."

Eksempler og idéer til takkekort

thank you card example

Nu hvor du ved, hvordan du laver det perfekte takkekort, leder du måske efter nogle eksempler på tekst, du kan bruge, når du laver dine egne takkekort. Fortsæt med at læse, for at se forskellige eksempler på ordlyd til takkekort, som du kan bruge som de er eller blot til inspiration.

Korte beskeder med taknemmelighed

  • Tusind tak!

  • Jeg siger mange tak.

  • Fra bunden af mit hjerte, tak!

  • Ord kan ikke udtrykke min taknemmelighed og påskønnelse.

  • Tak for din generøsitet!

  • Du reddede min dag.

  • Tak, fordi du tænkte på mig!

Tak for gaver

  • Tak for den mest betænksomme og generøse gave.

  • Du ved altid præcis, hvad du skal give mig. Tak, fordi du kender mig så godt!

  • Min oprigtige tak for den generøse og perfekte gave.

  • Din fødselsdagsgave rørte mit hjerte og fik mig til at føle mig elsket.

  • Tusind tak for den perfekte bryllupsgave. Vi vil bruge vinglassene (eller enhver anden gave) ofte og tænke på dig!

  • Din søde gave til vores nye baby fik mig til at fælde en tåre. Tak, fordi du støtter os på vores næste eventyr!

  • Jeg bliver ved med at blive forbløffet over dine perfekte gaver hvert år. Jeg vil bruge denne gave hele tiden. Tusind tak!

Takkebeskeder for tjenester

thank you message cards
  • Dette takkekort kan ikke måle sig med, hvor meget du har hjulpet mig på det seneste. Jeg er evigt taknemmelig for dig og din urokkelige støtte.

  • Tak, fordi du hjalp mig med at forberede mig til min jobsamtale. Du hjalp mig med at få selvtillid, og jeg har det fantastisk med det!

  • Jeg er uendelig taknemmelig for din tålmodighed og forståelse, mens jeg går igennem denne udfordrende tid.

  • Tak, fordi du altid opmuntrer mig til at tro på mig selv og følge mine drømme.

  • Du har været her i de vigtigste øjeblikke i mit liv, og jeg kunne ikke forestille mig mit liv uden dig.

  • På min bryllupsdag vil jeg gerne sige tak, fordi du har støttet mig gennem alt og altid har inspireret mig til at tro på kærligheden.

  • Tak, fordi du er min største støtte og altid ser det bedste i mig!

Sjove beskeder til dit takkekort

  • Tak for gaven - jeg havde bare forventet en klump kul!

  • Jeg ved ikke, hvordan jeg har det med at blive et år ældre, men din gave har gjort det lettere!

  • Er du ikke taknemmelig for, at jeg er din ven? For jeg er virkelig taknemmelig for, at du er min!

  • Jeg er så taknemmelig for dig, at jeg har planer om at starte en fanklub til ære for dig!

  • Roser er røde. Violer er blå. Jeg er så heldig at have en ven som dig.

  • Tusind tak kan ikke udtrykke min taknemmelighed, så her er dette stykke papir i stedet.

  • Du er det bedste siden skiveskåret brød. Tak!

Formelle beskeder til takkekort

  • Tak, fordi du tog dig tid til min jobsamtale. Jeg sætter pris på muligheden for at mødes med dig og ser frem til at høre mere om rollen. Jeg håber at høre fra dig snart!

  • Jeg er meget taknemmelig for den tid og indsats, du har lagt i min faglige udvikling. Din vejledning og støtte vil altid blive husket. Jeg ønsker dig alt det bedste i dine fremtidige bestræbelser.

  • Jeg sender min oprigtige taknemmelighed og påskønnelse for din støtte og vejledning. Du skal have tak for al den hjælp og støtte, du gav mig, da jeg havde brug for det. De bedste ønsker!

  • Tusind tak for den hjælp, du har givet mig. Jeg værdsætter virkelig din tid og indsats, og jeg ser frem til at arbejde sammen med dig i fremtiden.

  • Jeg ville gerne takke dig så hurtigt som muligt for den indsigt, rådgivning og tillid, du har givet mig. Jeg sender min dybeste taknemmelighed.

  • Jeg vil gerne anerkende din indsats og betænksomhed, og siger tak at byde mig velkommen som et nyt teammedlem. Jeg ser frem til at samarbejde på fremtidige projekter. Tak igen!

Design og tryk det perfekte takkekort med Optimalprint

print thank you cards

Som du kan se, er det at sende et takkekort meget mere end bare at skrive et par ord ned på noget brevpapir.

Uanset om du takker hele din familie for deres kærlighed og støtte på din bryllupsdag, sender en simpel besked til en ven for at passe dit kæledyr eller sender et håndskrevet kort til en bekendt for en betænksom gave, er takkekort en nem måde at få nogen til at føle sig speciel og værdsat på.

Hvis du vil gøre dine takkekort bedre, er Optimalprint her for at hjælpe dig. Med vores brugervenlige redigeringsværktøj kan du hurtigt og effektivt lave personaliserede takkekort, som du kan sende til familie, venner, kolleger og bekendte.

Processen er meget nem. Du kan oprette kort på en computer eller ved hjælp af Optimalprint-appen på din smartphone. Du skal blot uploade et foto eller vælge mellem tusindvis af design og skabeloner på vores hjemmeside for at få dine takkekort til at skille sig ud. Du vil være klar til at sende betænksomme og personlige takkekort på ingen tid! Vælg et kort, og begynd at designe i dag.