do not visit

Nemme tips til at hænge et lærred op

Har du nogensinde ønsket at hænge et lærred på væggen, men ikke helt været sikker på hvor eller hvordan du skulle begynde? Bare rolig, det kender vi alle. At hænge et lærred op kan være en skræmmende opgave, men når først du ved hvordan du skal gøre det, så kan du skabe et smukt fokuspunkt i et hvilket som helst rum i dit hus. Uanset om du ønsker at hænge lærredskunst op, der er et stort sprudlende kunstværk noget, der er mindre men mere sofistikeret, vil denne guide lære dig, hvordan du gør det!

I dette indlæg vil vi give dig nogle tips og tricks til, hvordan du trygt og sikkert kan hænge et lærredstryk op. Du vil lære alt, lige fra nøjagtig opmåling og markering af din væg til valg af det rette hardware. Så sæt dig godt til rette, for dette projekt bliver sjovt!

Sådan hænger du et lærredstryk op som en professionel

Her hos Optimalprint finder du i forskellige former og størrelser med et ophængningssæt inkluderet. I sættet leverer vi alt, hvad du skal bruge for at hænge dit lærred op, et savtakkede beslag, to skruer og en krog.

Måden, du hænger dem op på væggen på, er den samme, uanset om det er et stort eller et lille billede. Du skal overveje, hvilken type væg du planlægger at hænge rammen op på, for hvis den er lavet af mursten eller beton, skal du måske bruge en boremaskine til at lave huller i væggene. Du kan også få brug for dyvler til særligt store og tunge billeder. For almindelige vægge er det mere ligetil at montere lærredet, hvilket er den metode vi vil diskutere nedenfor.

Selvfølgelig er dit lærred fængslende, når det hænger imponerende over sofaen. Men du må ikke glemme sikkerheden. Derfor skal du altid sørge for, at det er professionelt og sikkert fastgjort til væggen.

Find dine værktøjer fre

Listen omfatter:

• Blyant

• Skruetrækker

• Hammer

• Søm

• Vaterpas

• Vægbeskyttelse

• Målebånd eller lineal

• Skruer

• kroge

• savtakkede beslag

Bemærk, at du måske ikke har brug for dem alle, da rammens størrelse spiller en rolle for, hvilket værktøj du har brug for.

Overvej hvor det skal hænge

For at hænge dit lærred op, skal du gøre mere end blot at bruge dit øjemål. En tommelfingerregel for indramning er, at du skal holde midten af dit kunstværk i øjenhøjde, især hvis du har planer om at hænge lærredet over din sofa eller seng. Hold mindst 15-20 cm (6-8 tommer) afstand mellem bunden af lærredet og toppen af dit møbel. Det vil give følelsen af at dit lærredstryk har plads nok og ikke sidder lige oven på dit møbel.

Den bedste måde at finde den rigtige placering på, er at følge de principper, som museerne bruger, nemlig reglen om 145 cm (eller 145 cm):

• Først skal du måle rammehøjden nøjagtigt og dividere den med 2 for at finde midten.

• Læg derefter 145 cm (eller 57 tommer) til dette tal.

• Dette tal angiver den anbefalede afstand fra gulvet til toppen af dit lærred, så du sikrer, at det er i øjenhøjde.

• Du kan nu måle denne afstand fra gulvet og markere dette punkt med en blyant. Du kender nu den anbefalede højde for toppen af dit lærred!.

• Hvis du bruger søm eller skruer til at hænge dit lærred op med, må du ikke glemme at justere for tykkelsen af lærredsrammen - hvis din lærredsramme f.eks. er 4 cm tyk, skal du placere dit søm 4 cm lavere end dit blyantmærke.

Bemærk: Begrundelsen for denne retningslinje er, at den svarer til den gennemsnitlige øjenhøjde for mennesker, hvilket gør det muligt for dem der står foran lærredet, at se på lærredet komfortabelt. Det er dog værd at bemærke, at 57-tommersreglen ikke er guds ord og kan justeres afhængigt af loftets højde eller kunstværkets størrelse.

Trin for trin: Sådan hænger du et stort lærred op med søm

En enkel måde at fastgøre et lærred på, er at hænge det op på væggen med søm. Hertil skal du - afhængigt af billedets størrelse - bruge et eller to søm, en hammer, et vaterpas og en blyant. Lad os begynde:

Trin 1: Som allerede nævnt skal du være opmærksom på den optimale placering af lærredet; find den position, du foretrækker. Nogle gange er det en god idé at få en anden person til at holde lærredet op ad væggen, mens du finder den bedste placering fra forskellige vinkler i rummet.

Trin 2: Marker den ønskede højde for billedet på væggen med blyanten. Du skal fratrække den respektive rammetykkelse. Et mærke er nok, hvis du fastgør billedet med et enkelt søm, men hvis du hænger et stort lærred op, anbefales to søm af hensyn til stabiliteten. Hvis du har brug for to søm, skal du trække en linje fra det første mærke ved at bruge et vaterpas for at holde linjen lige. Derefter kan du bruge denne linje til at placere mærket for det andet søm.

Trin 3: Slå sømmene ind i væggen. Det er bedst at rette sømmene lidt opad. Afhængigt af lærredets tykkelse skal sømmene stikke ca. 2 cm ud fra væggen.

Trin 4: Sæt nu det savtakkede beslag fast på bagsiden af lærredet, og hæng lærredet op ved at sætte beslaget på sømmene.

Trin 5: Du kan endelig rette lærredet op og nyde synet af dit nye dekorative kunstværk. Det er så nemt at hænge et lærred op med søm!

How to hang a Canvas with Nails

Sådan hænger du et lærred op uden søm - 5 enkle trin

For at hænge dit lærred op uden at bruge søm kan du følge disse enkle trin:

Trin 1: Vælg det rigtige klæbemiddel – Da der findes mange forskellige typer af klæbestrimler, skal du vælge den rigtige ud fra størrelsen og vægten af dit lærredstryk. Læs etiketten omhyggeligt, inden du køber noget.

Trin 2: Rengør vægområdet – Sørg for at rengøre og tørre enhver overflade, før du påfører klæbemiddel. Ellers klæber det måske ikke rigtigt.

Trin 3:Påfør klæbemidlet eller klæbestrimlen – Følg vejledningen bag på klæbemidlet for at påføre det korrekt. Sørg for, at klæbemidlet har tilstrækkelig styrke til at holde lærredet på plads.

Trin 4: Fastgør lærredet – Tryk forsigtigt lærredet på væggen. Sørg for, at placeringen er lige og i vater, før du slipper. (Tip - læg dit vaterpas på toppen for at kontrollere dette).

Trin 5: Vent på, at det hærder – For at hænge et lærred korrekt op skal du vente på, at klæbemidlet klæber fast på væggen. Dette vil sikre, at det er robust nok til at holde lærredstrykket i lang tid. Normalt kan du læse i instruktionerne, hvor lang tid det tager før limen tørre helt.

Nu har du svaret, hvis du undrer dig over, hvordan du kan hænge lærredsbilleder op uden at bruge søm. Der er nemme måder at hænge dit lærred op på uden at beskadige væggen. Med det rigtige klæbemiddel og tålmodighed kan du hænge et lærred op og få væggen til at se smuk ud på ingen tid!

How to hang a Canvas without Nails

Sådan hænger du et lærred op: Tips og tricks til perfekte resultater

Disse tips og tricks vil hjælpe dig med at hænge dit lærred op, så du får det perfekte resultat, hvis du aldrig har gjort det før.

Trin 1: Vælg det rigtige sted - Før du begynder at hænge dit lærred op, skal du vælge det rigtige sted på væggen. Overvej højden, belysningen og den omkringliggende indretning for at sikre, at dit lærred ser perfekt ud.

Trin 2: Brug et vaterpas - Et vaterpas er et glimrende værktøj til at sikre, at dit lærred er lige og i vater, når det hænges op. Brug det for at sikre, at dit lærred er i vater og sidder korrekt.

Trin 3:Mål to gange, skær én gang – Mål afstanden mellem toppen af dit lærred og det sted, hvor ophængningsbeslaget er fastgjort til bagsiden af dit lærred. Marker denne afstand på din væg, og brug den til at bestemme, hvor du skal placere dine beslag eller søm.

Trin 4: Brug et savtakkede beslag og en krog - som dem, der følger med i vores monteringssæt - for at få det bedste resultat når du hænger dit lærred op.

Trin 5: Skab en gallerivæg - For et kreativt og flot look kan du overveje at skabe en gallerivæg af lærreder. Bland og match farver og stilarter for at skabe en unik og visuelt spændende udstilling.

Det var det! En komplet guide til hvordan du hænger et lærred op. Måske var du helt nybegynder før, men nu er du klar til at hænge dit første lærred op på væggen. Med disse tips og tricks kan du trygt hænge et lærred op på væggen og skabe en smuk og personlig boligindretning. Vær ikke bange for at være kreativ og eksperimentere med forskellige teknikker for at finde ud af, hvad der fungerer bedst for dig og dit rum!

Tips and Tricks on how to hang a Canvas