do not visit

Tekst til bryllupsinvitationer

Planlægger I jeres store dag? Tillykke! Brylluppet er et af de mest værdifulde øjeblikke, I nogensinde vil opleve. Det er en tid med glæde, fejring og kærlighed, hvor familie og venner samles for at dele lykken med jer. Men når det er sagt, er det ikke nogen let opgave at planlægge et bryllup. Der er så mange ting at overveje i hele processen, lige fra at vælge det rigtige sted til at vælge den perfekte kjole og selvfølgelig at finde de rigtige leverandører. En vigtig detalje er selve invitationen. Denne artikel vil give jer en dybdegående oversigt over de oplysninger, som bryllupsinvitationer bør indeholde, forslag til tekst som I kan bruge i bryllupsinvitationen og vil endda give jer nogle eksempler på bryllupsinvitationer, som I kan hente inspiration fra.

Hvad I skal vide om bryllupsinvitationer

En bryllupsinvitation er et formelt dokument, der har til formål at informere dine gæster om tidspunkt, dato og sted for jeres store dag. På trods af den digitale tidsalder bliver disse kort ofte trykt og sendt på en professionel måde. De tjener ikke kun som invitation, men også som et minde, der kan værdsættes i mange år fremover.

Bryllupsinvitationer er en gammel tradition, der går flere århundreder tilbage i tiden. De menes at have sin oprindelse i middelalderen, hvor man sendte breve og meddelelser for at annoncere en forlovelse. Som tiden gik, fik invitationen et mere formaliseret format og udviklede sig til sidst til det, vi kender i dag. Denne kommercielt trykte udgave blev populær efter Anden Verdenskrig, da masseproduktion blev muliggjort af nye trykteknikker. Siden da er bryllupsinvitationernes design blevet mere og mere detaljeret - og parrene tager sig tid til at tilpasse deres invitationer for at afspejle deres unikke personlighed og stil.

Mens man tidligere ofte brugte klassiske invitationskort uden foto, har brudepar i dag flere muligheder. Der findes et bredt udvalg af bryllupsinvitationsdesign - herunder romantiske, sjove og elegante muligheder, og fra enkle, rene linjer til særligt farverige og kreative design. Især med muligheden for at trykke personlige billeder på bryllupsinvitationer bliver kortene mere og mere unikke og derfor endnu mere specielle. Så klassisk er ikke et must - hvert brudepar bør designe en invitation, der optimalt afspejler deres personlighed og livsstil.

Hvad skal en bryllupsinvitation indeholde?

Der er naturligvis ingen faste regler for, hvad der skal være med i en bryllupsinvitation. Men for de inviterede gæster er det nyttigt med oplysninger om stedet, tidspunktet og andre vigtige detaljer. Hvordan alle disse oplysninger præsenteres, er op til jer, vi kan kun give nogle idéer og inspiration.

Selv om de mange designmuligheder, der findes i dag, betyder, at der aldrig vil være to par, der får den samme invitation, er der nogle centrale elementer, som enhver bryllupsinvitation bør indeholde for at tjene sit formål effektivt.

Her er en oversigt over de vigtigste ting:

1. Linje om værterne: Linjen om værterne angiver traditionelt, hvem der er vært for brylluppet, og bør indeholde navnene på begge sæt af forældre. Den kan også omfatte andre familiemedlemmer, hvis de er med til at betale for en del af brylluppet, f.eks. bedsteforældre eller andre slægtninge.

2. Anmoder om: Dette er den linje, hvor parret formelt anmoder om deres gæsters tilstedeværelse ved brylluppet. Den egentlige "invitation", så at sige.

3. Linje om bruden og gommen: Denne linje skal indeholde brudens og gommens navne samt deres titler.

4. Dato og klokkeslættet: Dato og klokkeslæt for brylluppet bør fremgå tydeligt af invitationen, så gæsterne kan planlægge deres deltagelse i overensstemmelse hermed.

5. Detaljer om ceremonien og receptionen: Gæsterne skal vide, hvor både ceremonien og receptionen finder sted, herunder eventuelle adresser.

6. Detaljer om RSVP (Svar udbedes): Hvis I forventer, at gæsterne skal besvare en invitation, skal I angive en adresse og en frist for at gøre det. I kan også tilføje særlige Svar udbedes-kort.

7. Dresscode: Nogle bryllupper kan kræve en bestemt dresscode, så det er vigtigt at inkludere denne information på invitationen, hvis det er relevant.

8. Billeder: Selv om det ikke er obligatorisk, vil de fleste mene, at det giver et personligt og smukt touch at tilføje et billede til din invitation. Det perfekte billede kan være alt fra et forlovelsesportræt af parret eller et naturskønt landskab fra bryllupsdestinationen til et smagfuldt abstrakt design.

Som brudeparret er I de fremtrædende personer på dagen, så I bestemmer selv, hvordan jeres invitationskort skal udformes. Vi bestræber os på at gøre det sjovt at skabe jeres invitationer og giver jer forslag og inspiration. Når I designer jeres invitationskort med Optimalprint, kan I udtrykke jeres kærlighed og tilføje jeres personlighed. Hvorfor ikke prøve forskellige muligheder, så I er sikker på at få den bryllupsinvitation, der passer perfekt til jeres særlige dag.

Tekst til bryllupsinvitationen: Hvad indeholder en god tekst til en bryllupsinvitation?

Ud over de væsentlige ting er en bryllupsinvitation naturligvis kendetegnet ved brugen af sproget. Mens nogle brudepar foretrækker traditionelle, formelle invitationer, ønsker andre at invitere folk til bryllupsceremonien med særligt personlige ord. Den tekst, I vælger til bryllupsinvitationen, er helt op til jer. Det er rart, hvis jeres gæster kan genkende jer i jeres tekst; invitationen skal vise en del af jeres personlighed. I behøver ikke at gemme jer bag et formelt sprog, hvis I som brudepar faktisk aldrig ville tale sådan. Men det er vigtigt, at alle de inviterede gæster forstår jeres sprog. Bedstemor har måske en anden opfattelse af sproget end lillebroren, og det skal I tage højde for, når I skriver invitationen. Selvfølgelig skal de vigtigste oplysninger om festen også være med. Men ellers er der ingen grænser for din kreativitet.

Grammatik og formelt sprog

God grammatik er afgørende for ethvert skriftligt dokument, da den har betydning for, hvordan teksten forstås af læserne. Hvis en bryllupsinvitation indeholder stave- eller grammatikfejl, kan det trods alt give et indtryk af, at man er ligeglad med selve arrangementet. Dobbelttjek altid for eventuelle fejl, før I sender kortene ud.

Der kan vælges en formel tone til teksten på bryllupsinvitationerne - men det behøver ikke at være sådan. Fordelen ved en formel invitation er normalt, at der ikke er plads til misforståelser: Alt er formuleret klart og uden dikkedarer. Men sådanne formelle invitationer har nogle gange brug for mere personlighed. Ønsker I, at den skal være lidt mere kreativ? Når I formulerer invitationerne, er I velkommen til at være fantasifuld og afvige fra reglerne. I kan også inddrage personlige præferencer, f.eks. citater fra en yndlingsfilm eller jeres unikke egenskaber som brudepar.

Kan I lide at rejse rundt i verden sammen? Så kan I sagtens have det med i teksten: Sammen har vi allerede kørt over mange veje og besteget mange bjerge - nu står vi over for ægteskabets eventyr.

På denne måde afviger I fra gamle konventioner og giver bryllupsinvitationen et personligt præg.

Sammenhæng

Når det kommer til teksten i jeres bryllupsinvitation, er sammenhæng nøglen. Det betyder, at alle elementer skal følge en bestemt stil og tone med hensyn til grammatik, versaler og formuleringer. Hvis I f.eks. starter invitationen med "Du er inviteret til at deltage i brylluppet for", skal I sørge for, at alle andre linjer i invitationen har et lignende formelt sprog. Dette gælder også for navne, som bør behandles ens i hele teksten for begge parter.

Tredjepersons stemme: Ikke et must, men en mulighed

Tidligere blev bryllupsinvitationer normalt skrevet i tredje person. Det betyder, at parret omtaler sig selv som "værterne" i stedet for "vi" eller "os". Ved at bruge tredje person får det teksten til at lyde mere formel. Men det passer naturligvis kun til nogle brudepar. Derfor siger vi, at I skal finde ord, der passer til jeres personlighed. Klassiske formuleringer kan passe til stilen, hvis I ønsker at fejre på en særlig ædel, elegant og klassisk måde. Men hvis I gerne vil invitere jeres venner til brylluppet på en særlig personlig måde, ville en sådan formel hilsen sandsynligvis være malplaceret. Her er en direkte sammenligning:

'John og Jane inviterer dig til at deltage i deres bryllupsceremoni i kirken...'

'Vi ser frem til at fejre vores store dag og vores kærlighed med dig ...'

Kortfattet og klart

Som alle gode tekster bør bryllupsinvitationer være så korte og præcise som muligt. Brylluppet er en betydningsfuld begivenhed, men dens værdi ligger i selve øjeblikket og ikke i antallet af ord, der bruges til at beskrive det. Derfor skal invitationen kun indeholde de nødvendige oplysninger og ikke mere. Oftest er kortene ikke store nok til mange ord. Derfor er det fornuftigt at være kortfattet og bruge præcise formuleringer.

Sådan skriver man en bryllupsinvitation

Med alle de oplysninger, I har brug for, ved jeres side og nogle gode råd i baghovedet, bør I nu være klar til at skrive jeres bryllupsinvitation. Der er flere måder at gøre det på, alt efter hvilken tone og hvilket udseende I ønsker, at jeres invitation skal have. Vi har samlet et par nyttige tips til at skrive en bryllupsinvitation, som vil gøre processen meget nemmere:

1. Vælg jeres tone

Før I begynder at skrive, skal I beslutte jer for en tone for jeres invitation. Skal den være formel og traditionel? Eller mere munter og sjov? Selv om bryllupsinvitationer har generelle konventioner, er det i sidste ende jer, der bestemmer reglerne. Tænk på selve brylluppet, bryllupsstedet og jeres personligheder, når I vælger ordlyden af jeres bryllupsinvitation.

2. Bryd isen

Alle bryllupsinvitationer skal starte med en slags indledende sætning, der giver modtagerne en idé om, hvad de kan forvente i kortet - og til selve brylluppet. Selv om det ikke er nødvendigt at være alt for kreativ eller poetisk med bryllupsinvitationens ordlyd her, kan I gøre en indsats for at være personlig og venlig.

Her er nogle eksempler:

• Vi inviterer dig til at deltage, når vi fejrer vores kærlighed

• Vær med til at fejre deres særlige dag sammen med os

• Vi håber, at du vil dele denne glædelige begivenhed med os

3. Indsæt de vigtige oplysninger

Når I har brudt isen, er det tid til at indsætte de vigtige detaljer om jeres ægteskab. Det er her, at korrekt etikette er praktisk - sørg for at medtage alle relevante oplysninger og brug korrekte titler, når det er relevant.

Her er et par tips til, hvordan I kan gøre dette:

Angiv både brudens og gommens fulde navn

• Angiv sted, dato og klokkeslæt for ceremonien

• Angiv eventuelle yderligere oplysninger, f.eks. om dresscode eller oplysninger om receptionen

• Stav ord som "og" eller "gade" ud for at undgå forvirring

• Placer oplysningerne om svar på udbedes nederst

4. Slut på en god måde

Når alle de vigtige detaljer er med, kan I afslutte jeres invitation med en slags tak. Denne sidste tekst skal sende dine gæster i godt humør og gøre dem spændt på den kommende dag.

Her er nogle afsluttende følelser, der kan fungere godt til dette formål:

Vi glæder os til at fejre det sammen med dig

• Vi håber, at du kan deltage i festlighederne

• Vi glæder os til at dele denne særlige dag med dig!

5. Læs korrektur og tryk

Husk, at denne invitation er det første indtryk af jeres bryllup for mange af jeres gæster, så tag jer tid til at sørge for, at den er perfekt! Når I er færdige med at skrive invitationen, skal I læse den højt og få en anden person til at læse den igennem for stavefejl. Dobbelttjek også, at alle oplysninger er korrekte. Når alt ser godt ud, og ordlyden af bryllupsinvitationen er blevet kontrolleret for fejl, er I klar til at få selve kortene lavet. Den bedste måde at gøre dette på, er at vælge et velrenommeret trykkeri. Hos Optimalprint kan du tilpasse designet på jeres bryllupsinvitation, uploade jeres eget kunstværk og endda bestille en prøve for at sikre jer, at invitationen er perfekt.

Ting, I skal undgå, når du skriver en bryllupsinvitation

Selv om der ikke findes en standardiseret tilgang til bryllupsinvitationer, er der nogle få almindelige fejl, som du bør forsøge at undgå.

Disse omfatter:

• Ikke at nævne værterne for brylluppet

• At skrive med store bogstaver

• At indsætte for mange oplysninger i invitationen

• At gøre antagelser om påklædning

• Ikke at inkludere oplysninger om svar udbedes

• At have stave- eller grammatikfejl

• Ikke at være tydelig med hensyn til stedet for ceremonien

• Ikke at inkludere tidspunktet for ceremonien

• At glemme at nævne andre begivenheder såsom en brunch på dagen efter festen

Tekst til bryllupsinvitationen: Eksempler

Har I brug for at få tingene præciseret lidt tydeligere? For at hjælpe jer med at få en bedre idé om, hvordan I kan skabe jeres egne bryllupsinvitationer, er her nogle invitationer, hvor I kan finde eksempler på teksten på bryllupsinvitationer, der løst følger de retningslinjer, der er nævnt ovenfor:

Tekst til en uformel bryllupsinvitation:

Du er inviteret til at fejre ægteskabet mellem

Jane Smith og Michael Johnson lørdag den 25. april kl. 16:00

på Tinglev Gods

Der ligger på Tinglevgade 23 i Tinglev

Tekst til en semiformel bryllupsinvitation:

Familien Smith og familien Johnson inviterer jer til at fejre deres børns bryllup

Jane Smith og Michael Johnson

lørdag den 25. april kl. 16:00 på Tinglev Gods

som ligger på Tinglevgade 23 i Tinglev

Svar udbedes senest den 15. marts til Mary og John på tlf. 55 55 55 55

Tekst til en formel bryllupsinvitation:

Hr. og Fru. John Smith

beder om den ære af Deres tilstedeværelse ved deres datters bryllup

Jane Elizabeth Smith til Michael David Johnson

lørdag den femte juni to tusind treogtyve klokken fem om eftermiddagen

Skt. Pouls kirke, Bygade 25, Tinglev

Efterfølgende er der en reception på Tinglev Gods

som ligger på Tinglevgade 23 i Tinglev

S.U. senest den 15. april til Mary og John på 55 55 55 55

Fem ideer til bryllupsinvitationer som inspiration til jeres egen

De bedste bryllupsinvitationer er dem, der afspejler parrets forhold og stil. Der findes ikke nogen standardløsninger; I bør altid forsøge at gøre tingene personlige ved at indarbejde gennemtænkte detaljer og unikke detaljer. Når det er sagt, kan det bestemt ikke skade at søge lidt inspiration. Der er masser af kreative koncepter, der spænder over en lang række temaer, farver og designstilarter, som I kan se online. Der er også denne liste, som vi har sammensat til jer lige her!

1. Traditionel invitation: Når det kommer til bryllupsinvitationer, er traditionen altid i førersædet. Vælg et klassisk invitationskort med et matchende svar udbedes-kort. Kort af høj kvalitet, elegant typografi og en traditionel sort/hvid eller cremefarvet farvepalet fuldender designet. I kan også pynte konvolutten med et lille ordsprog. Det er her, Jane Austen-vibes kommer ind i billedet!

2. Illustreret design: Tilføj et unikt præg til jeres bryllupsinvitation med et illustreret design. I kan hyre en illustrator til at lave et personligt design, der afspejler jeres forhold, eller I kan selv lave et design. Dette unikke valg er perfekt, hvis I planlægger at beholde jeres invitationer som et minde..

3. Bryllupsinvitationer med folie: Opgrader jeres bryllupsinvitationer med et strejf af luksus ved at vælge et design med folie. Uanset om I vælger guld, sølv eller rosa-guld, vil denne skinnende finish tilføje glamour til jeres brevpapir. Optimalprint tilbyder en række muligheder at vælge imellem, fra moderne til klassisk.

4. Minimalistisk design: Et minimalistisk design er perfekt, hvis I er på udkig efter noget moderne og mere diskret. Hold jeg til en enkel farvepalet og skrifttype, og vælg et enkelt designelement som f.eks. et ikon eller et mønster for at skabe interesse. Minimalistiske bryllupsinvitationer er gode til par, der ønsker at holde tingene diskrete og smagfulde.

5. Tilpassede kort: Skab et unikt, skræddersyet kortdesign til invitationen, der indeholder det nøjagtige sted hvor brylluppet holdes og andre relevante oplysninger som dato og klokkeslæt. I kan bruge vintagekort for at få et klassisk udtryk, eller I kan skabe jeres eget unikke design, der afspejler temaet for jeres bryllup.

Eksempler på bryllupsinvitationer med foto

Det er ikke let at lave den perfekte bryllupsinvitation - men med omhyggelig planlægning, omhu og de rette ressourcer kan du skabe en invitation, der vil blive husket og værdsat i mange år fremover.

Optimalprint er her for at hjælpe dig med at gøre den drøm til virkelighed. Med en omfattende kollektion af bryllupsinvitationer og personaliserede kort, kan du nemt finde noget, der passer til din stil, smag og budget. Køb dem i dag!